Bijgewerkt op:
20 Maart 2018 19:45
Over ons

Wij zijn Arno Plomp & Linda Plomp-Tijsseling, getrouwd en sinds 2006 de vijfde generatie van de familie Plomp op de boerderij aan de Geerkade in Wilnis.

Arno en Linda Plomp

Arno (45) is naast de melkveehouderij bestuurlijk actief bij FrieslandCampina en de Rabobank.

Linda (41) verzorgt de verhuur van De Hooizolder en werkt tevens als zelfstandige. Zij is een duizendpoot die graag bezig is met het organiseren en ondersteunen van projecten en bijeenkomsten. Daarnaast heeft levensmiddelentechnologie haar interesse, het vak waarin ze is afgestudeerd en jaren werkzaam is geweest.

Arno en Linda hebben vier kinderen: Anna, Marit, Thijs en Tessa.

Over de boerderij

Onze boerderij is een actieve melkveehouderij, met zowel moderne als traditionele kenmerken. De veestapel bestaat uit 110 melkkoeien en 60 stuks jongvee en kalfjes. Daarnaast zijn er geiten, kippen, konijnen en poezen. Direct bij de boerderij ligt 30 hectare land, waar de koeien ’s zomers grazen. In de buurt is nog eens 30 hectare in gebruik. Er liggen brede sloten en geriefbosjes in het land. Ook is er een kleine hoogstamfruitboomgaard bij het erf. Het erf ligt overigens niet direct aan de weg, maar midden in het land, je komt er via de lange oprijlaan met knotwilgen.

De melkkoeien zijn eind 2008 verhuisd naar een nieuwe stal. De koeien worden in deze stal gemolken met twee melkrobots; dit betekent dat de koeien gedurende de gehele dag vrijwillig en volledig automatisch gemolken worden. Alle melk wordt geleverd aan Friesland Campina. De ruime stal is gecertificeerd omdat er extra aandacht is besteed aan dierwelzijn en milieu. Sinds 2017 zijn er 360 zonnepanelen op het dak van de stal en een zonneboiler waardoor het bedrijf energieneutraal is. De koeien lopen vanaf ongeveer april tot oktober buiten in de wei. Bekijk de factsheet voor meer informatie en beeldmateriaal van de boerderij: factsheet blad1 factsheet blad2

Onze koeien in de wei

Over De Hooizolder

De naam zegt het al: De Hooizolder was ooit een echte hooizolder waar het hooi voor de koeien werd bewaard. Tot 2006 werd ze zelfs nog actief gebruikt. Met daaronder jonge en oudere kalfjes in de oude stal. Inmiddels is het een en ander verbouwd waarbij in die oude stal de entree voor De Hooizolder is gemaakt, met een eigen keukentje en toilet. Via de trap komt u op de zolder. Daar zijn de oude houten balken gehandhaafd, wat een bijzondere sfeer aan de ruimte geeft. Daarnaast is er veel licht in de ruimte door de aanwezige dakramen en een dakkapel. Zo is er een prachtig uitzicht op de boerderij, de boomgaard en omliggende landerijen. Er ook een Boerenbuitenterras waar de bezoekers van de Hooizolder gebruik van kunnen maken.

De Hooizolder • Geerkade 10 • 3648 NX Wilnis • 0346-241472 • www.opdehooizolder.nl